Essebaan 63 B, 2908 LJ
Capelle aan den IJssel
Bel
010 480 68 41
E-mail
info@de-schie.comOnze dienstverlening
Nadat u zich bij ons heeft aangemeld wordt u uiteraard uitgenodigd voor een intakegesprek. U krijgt vooraf informatie welke gegevens en documenten u moet meenemen. Zodra één of meerdere gegevens ontbreken, vind het intake geen doorgang en zal er een nieuwe afspraak gemaakt worden.  De oplossing van de schulden vraagt om een integrale aanpak en uw volledige inzet en medewerking.

Nadat uw situatie is besproken zal er een plan van aanpak in kaart worden gebracht.

Primair wordt uw totale schuldenpakket geïnventariseerd. Vervolgens wordt het VTLB berekend om uw aflossingscapaciteit vast te stellen. Is uw aflossingscapaciteit laag omdat u bijvoorbeeld in de bijstand bent of parttime werk heeft, dan kunnen wij u afhankelijk van uw situatie, dwingen om een fulltime baan te vinden om een hogere aflossingscapaciteit te realiseren.

Zodra wij de totale schulden in kaart hebben gebracht en uw aflossingscapaciteit hebben vastgesteld, dan wordt er een voorstel gedaan.

Indien alle schuldeisers akkoord gaan met het voorstel, dan wordt het saneringskrediet overgemaakt naar de betreffende rekening.

Indien er geen sprake is van een algehele akkoord, dan kunnen wij via onze advocaat een dwangakkoord indienen bij de rechter.